© 2020 • Website by Jef Smet
BASKETWILLEBROEK • Stamnummer 1422 Secretariaat : Jan De Win, Korenstraat 6, 2830 Willebroek 03 886 88 04 - 0478 56 34 05
Hits :

NIEUWS

JULI 2020

11 De wedstrijdkalenders staan online. Kan je deze niet bekijken, gebruik dan de link : http://basketwillebroek.be . Gebruik je nog Internet Explorer, schakel dan over op Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge of een andere moderne browser.

AUGUSTUS 2020

02 Met toch wel de nodige trots kondigen wij de komst van een extra speelster voor onze Dames A aan. An-Katrien Nauwelaers zal van zodra het seizoen start onze kleuren verdedigen. "Anka" werd opgeleid bij Guco Lier en speelde daarna in de Top Division voor Skw, Kangoeroes en Waregem. Bovendien maakte ze gedurende meerdere jaren deel uit van onze Belgian Cats. Van harte welkom in Willebroek, Anka!

SEPTEMBER 2020

15 De wedstrijd op 13/9 tussen BC Asse-Ternat HSE A en Basket Willebroek HSE A eindigde op 75-82. 07 Coach Alain Buyle stelt Basket Willebroek A uit Top Division Two voor. (basket360.be) “Het wordt een ambitieuze reeks met heel wat sterke ploegen die ons niet onbekend zijn. De nieuwe spelers hebben alvast de gewenste profielen om de kern terug complementair te maken. Ook de instroom van enkele talentvolle jonge gasten geeft ons een extra kwaliteitsinjectie en zal het team ten goede komen op trainingen en wedstrijden.” “Na een wisselvallig seizoen is het de bedoeling om constanter te worden in onze prestaties, vorig seizoen was het te vaak alles of niets in offense waardoor er te veel verliesmatchen kwamen tegen de ‘zwakkere’ ploegen. Een te smalle kern lag ook aan de basis van enkele vermijdbare verliesmatchen door blessureleed, iets waar we dit jaar hopelijk beter kunnen op anticiperen. Door het behoud van het nationaal karakter van Top Division Two zie ik ons ergens in de betere middenmoot eindigen, waarbij stunten tegen de topploegen tot de mogelijkheden behoort.” 05 Info betreffende de wafelverkoop vind je op de pagina [Events]

OKTOBER 2020

5 De richtlijnen in verband met de coronamaatregelen voor de uitploegen zijn terug te vinden onder Info > richtlijnen uitploegen.

NOVEMBER 2020

00 Geen nieuws

DECEMBER 2020

28 Het bestuur van Basket Willebroek Heren heeft beslist om aan Basketbal Vlaanderen te laten weten dat er niet wordt ingeschreven voor een heropstart van de competitie voor Heren A (TDM2), Heren C (2de prov) en Heren D (3de prov). Enkel de Heren B (2de prov) zullen nog deelnemen aan de competitie, mocht die effectief nog terug worden opgestart. Bij de Heren C en D zijn het de spelers en coaches die de beslissing hebben genomen om zich niet meer te engageren voor een competitie tussen januari en mei 2020. Voor het fanionteam heeft het bestuur de beslissing genomen na overleg met de spelers en coaching staff. Het bestuur betwijfelt zeer sterk of er überhaupt nog heropgestart zal worden, maar heeft verschillende redenen om niet meer deel te nemen, mocht er toch nog een competitie komen. Financieel is deelname aan een aangepaste competitie quasi-ondenkbaar: te verwachten valt dat er geen toeschouwers zullen mogen worden toegelaten en dat kantines niet zullen mogen open gaan. Ook de inkomsten van sponsoring zijn door de crisis zwaar gekelderd. Deelname aan de heropstart zal wel kosten met zich meebrengen (inschrijvingskosten, scheidsrechters, zaalhuur, …) Kosten voor het draaiende houden van de jeugdwerking blijven daarenboven ook gewoon doorlopen. Ook organisatorisch wordt het bijna onmogelijk om de 12 te spelen wedstrijden in te plannen in 3,5 maanden. We zouden dan van onze amateur-spelers en coaches moeten eisen dat ze van begin februari tot eind mei elk weekend, zonder uitzondering, vrij houden om wedstrijden te spelen. Bovendien zouden alle wedstrijden zonder fout moeten worden gespeeld, want in geval van forfait volgen er wel degelijk boetes. Voorts zal er ook geen belang verbonden zijn aan de competitie, want er zullen zeker geen dalers en waarschijnlijk geen stijgers zijn. Basket Willebroek kiest er dan ook voor om, zodra het toegestaan is, de trainingen te hervatten en oefenwedstrijden te spelen waar en wanneer mogelijk. Noem het een verlengde voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Onze Heren B (2de prov) zullen als enige seniorsteam wel nog deelnemen aan een heropstart van hun competitie, aangezien dat een opleidingsteam is dat bestaat uit jonge talenten. Die willen we de kans geven om wedstrijden met (beperkte) inzet te spelen, zodra het terug kan. Deze ploeg kan ook steeds worden aangevuld met jonge spelers in geval van afwezigheden. Op deze manier nemen we als bestuur onze verantwoordelijkheid in een situatie waar de verantwoordelijke instanties dat (nog) niet doen en verschaffen we duidelijkheid aan alle betrokkenen, al was het geen eenvoudige en vooral geen aangename beslissing om te nemen.

JANUARI 2021

00 Geen nieuws

FEBRUARI 2021

04 Met droevigheid delen wij het nieuws van het overlijden van Frans Sleebus, schoonvader van Artuur Dehertog alsook opa van Quinten en Pascale Van Den Heuvel. Ons hart en gedachten is bij hun tijdens deze moeilijke tijden.

MAART 2021

21 Welkom Thierry Marien! Met deze laatste inkomende transfer halen onze Heren er heel wat kwaliteit bij. Thierry komt over van Kontich Wolves (TDM1) en speelde voordien in diezelfde reeks voor onder andere voor Melsele-Beveren, Waregem en Gembo. Tussendoor speelde hij als prof voor Okapi Aalstar, in de EMBL. Kwaliteit en ervaring dus. Welkom aan de brug, Thierry!

APRIL 2021

00 Geen nieuws

MEI 2021

00 Geen nieuws

JUNI 2020

30 De nieuwe webshop staat online, je kan hem vinden in de navigatiebalk onder Shop

08

De voorlopige kalenders van de Dames A, B en de Heren A staan online. .

JUNI 2021

00 Geen nieuws