© 2020 • Website by Jef Smet
BASKETWILLEBROEK • Stamnummer 1422 Secretariaat : Jan De Win, Korenstraat 6, 2830 Willebroek 03 886 88 04 - 0478 56 34 05
Hits :

NIEUWS

JULI 2019

30 Het medische getuigschrift voor het seizoen 2019-2020 is beschikbaar (zie [Info - Formulieren]). 22 Je hebt het wellicht al gemerkt : de jeugdcompetitie werd volledig hervormd. Deze hervorming wordt hier haarfijn uitgelegd. 21 Het team Juniors Jets Basket Zaventem A (tegenstrever Juniors B) trok zich terug uit de competitie. 16 De coaches voor de jeugdploegen (uitgezonderd Premicroben B) werden toegevoegd. 11 De spelers van de jeugdploegen staan op de website. 04 De (voorlopige) kalenders van alle teams staan nu online.

AUGUSTUS 2019

30 Onze meisjes Pupillen (U14B) zijn overgegaan naar de gemengde reeks niveau 4. De nieuw kalender kan je raadplegen onder [Team - Pupillen B Gemengd]. 24 Vorige week is Daisy De Poorter ten gevolge van een spijtig verkeersongeval op 41-jarige leeftijd overleden. Daisy speelde jaren voor onze club en ook dochter Lynn Van Hoof was recent nog bij Basket Willebroek actief. De gehele BW- familie wenst alle betrokkenen veel sterkte in deze moeilijke periode. (Klik op de afbeelding om te vergroten). 21 De oefenwedstrijd op donderdag 29-08-2019 om 20:00 uur, Heren B - Remant Basics Melsele-Beveren B, kan niet doorgaan wegens te veel gekwetste spelers. 17 De foto’s van het Basket Willebroek Zomerkamp staan online. Zie [Info] [Zomerkamp] [Foto’s]. 15 Alle uitslagen kan je voortaan verzameld terugvinden onder [Info] [Uitslagen per seizoen]. 13 Om de laadtijd van de website te verminderen zullen de wedstrijdverslagen via de gebruikelijke linken (startpagina [Wedstrijden] ) op te vragen zijn in de cloud. Je kan ze online lezen (klik hiertoe op het PDF logo) of downloaden in PDF-formaat. Geen PDF reader ? Download hem hier gratis. Een overzicht van de verslagen vind je op de teampagina onder [VERSLAGEN]. Veel leesgenot. 06 "Den boek" is vanaf dit seizoen vervangen door een digitaal wedstrijdformulier. Wie hier een snelcursus over wil krijgen is nu donderdag (8 augustus) om 19u30 welkom in de cafetaria van de sporthal van de Schalk. Geen tijd ? Geen nood, hier vind je de handleiding. Hier de FAQ’s. Het digitaal wedstrijdformulier is vanaf 1 augustus 2019 van toepassing in alle reeksen, behalve: Top Divisions (TD Men 1, TD Men 2 & TD Women) U10 & U8 competitie Eindrondes op niveau 1 met tegenstanders die bij AWBB aangesloten zijn Wedstrijden voor de Beker van België Oefenwedstrijden met tegenstanders die niet bij Basketbal Vlaanderen zijn aangesloten. In bovenstaande gevallen wordt nog met een klassiek wedstrijdblad gewerkt. 05 De kalenders per week zijn te raadplegen op de startpagina. 02 De kalenders van Mojitas Willebroek en 2830/Turuka (KAVVV) staan online. Deze kunnen, naar goede gewoonte, nog wijzigen.

SEPTEMBER 2019

25 Nog niet ingetekend op de Basket Willebroek Nieuwsbrief ? Bekijk hem dan hier. 19 Opgelet : de trainingsuren, -dagen van sommige jeugdploegen werden gewijzigd. 18 Onze Benjamins C (U12 M A) geven forfait voor de competitiewedstrijden 2019-2020. Deze ploeg zal in de toekomst enkel vriendenwedstrijden spelen. 11 Op 9 september 2019 overleed in zijn huiskring Freddy Plets, echtgenoot van Gerda Van Linden. Freddy was jaren medewerker van het Willebroeks basketbal (tafel). Wij bieden Gerda en haar familie onze welgemeende condolaties aan. Lees hier de rouwbrief. 10 Ook zo benieuwd naar het reilen en zeilen in onze club? Schrijf je dan nu in via onze website op de Basket Willebroek Nieuwsbrief. Hoe? Bij het aflsuiten van de site krijgt u een pop-up. Geen pop-up ? Wis je geschiedenis/cache van je browser (*) of stuur een mailtje naar Graag een voorsmaakje van de nieuwsbrief : klik hier. (*) Hoe de cache van je browser legen ? Klik hier . 06 Glenn Van Assche vervoegd het team van Heren A. Glenn zal eveneens de Heren B versterken. BBC St-Amandse geeft voor de U12 – niveau 4 AG algemene forfait wegens te weinig spelers die herstart zijn. Bijgevolgd werden de wedstrijden geschrapt en de kalender aangepast. 03 De jeugdploegen worden aangevuld met een team Miniemen U16 Jongens. Deze ploeg start met trainingen op maandag van 19.00 tot 20.30 uur. De deelname aan de competitie is voorzien voor eind november (2de ronde).

OKTOBER 2019

30 Bij diverse jeugdploegen sloten nieuwe speler(tje)s aan. Welkom aan de nieuwkomers! 19 Regelmatig ontvang ik een melding dat berichten verzonden naar e-mailadressen met de domeinnaam “basketwillebroek.be” in de spammap terecht komen. Dit kan vermeden worden. Lees hiertoe de richtlijnen in het document dat je hier kan downloaden. 12 Onze Premicroben A en B werden versterkt met een aantal spelertjes. Welkom nieuwkomertjes !

NOVEMBER 2019

25 Op zaterdag 14 december gaat onze eerste soepverkoop, ten voordele van onze jeugdspelers, door. Bestel en betaal uw soep vóór 3 december door de bestelbon te mailen naar leen@basketwillebroek.be en het totaalbedrag over te schrijven op BE58 7360 3938 3579. Noteer in de mededeling de “ soep + naam van de speler + de ploeg”. Download hier het bestelformulier (met invulvakjes). De prijs per liter bedraagt 4,50 euro. Indien u zelf uw verpakking voorziet, betaalt u 4,00 euro per liter. We betalen u het verschil terug op de dag van de soepverkoop. Haal je bestelling af op 14 december in De Schalk tussen 10 en 13 u. Alvast bedankt voor jullie steun! 25 De ploegfoto van de Premicroben A is beschikbaar. 23 Een nieuwe ploegfoto van de Premicroben B is beschikbaar. 17 De ploegfoto van de Benjamins C staat online. 16 De ploegfoto van de Benjamins B staat online. De wedstrijd van 8 november 2019 - Gulle Trakteert Dames - Mojitas Willebroek, werd verplaatst naar 5 januari 2020 om 14:15 uur in de sporthal "De Rode Loop". Krantenknipsels : Dames A - Heren A. 15 De inhoud van de Basket Willebroek Nieuwsbrief • Extra Editie 11-2019 vind je hier. 06 De nieuwe editie van de Basket Willebroek Nieuwsbrief is verschenen. Niet ontvangen ? Lees hem hier.

DECEMBER 2019

26 De foto’s van de Kerststage 2019 staan online. Zie [Info - Kerststage]. 19 De laatste Basket Willebroek Nieuwsbrief voor 2019 kan je hier lezen. Vanaf heden staat de de webshop voor de Basket Willebroek Merchandising online ! Zie [Shop]. Info hierover vind je in onze nieuwsbrief. 18 De kalenders voor de 2 de ronde staan online. (Kalender U14 B is nog niet gekend.) 16 De ploegfoto van de Heren C is beschikbaar. 09 Onze Dames A speelden op 4 december een (onofficiële) oefenwedstrijd tegen Basket Lummen A (Top Division Women 1). Deze wedstrijd werd nipt verloren met 73-70 cijfers. Een verslagje van dit treffen vind je hier, auteur : Sven De Smedt, alias Smetje.

JANUARI 2020

22 Met droefheid melden wij u het overlijden van Arlette Moeyersoms, moeder van Pascale (echtgenote Robert Milbouw) en grootmoeder van Tess (speelster) en Dylan (coach) Hofkens-Milbouw. Basket Willebroek wenst de familie sterkte toe in deze moeilijke dagen. (Overlijdensbericht, klik hier). 10 Onze U14 B geven algemeen forfait door een gebrek aan beschikbare spelers. 09 De eerste “Basket Willebroek Nieuwsbrief” is verschenen. Geef nieuwsbrief ontvangen ? Lees hem hier. Van zaterdag 11 januari tot en met zaterdag 29 februari 2020, organiseert Basket Willebroek voor de 11de maal een Grote Palingslag ! De bestelbon kan je hier downloaden.

FEBRUARI 2020

23 De wedstrijd Dames A tegen Gentson A werd, met nog 8’19 op de klok, gedwongen stilgelegd toen Rebecca Agbiamo zorgwekkend tegen de vlakte ging met een ontwrichte knie. Ondertussen weten we dat er geen breuken zijn en dat een MRI later deze week zal moeten uitwijzen of er naar kruisbanden of ligamenten toe meer aan de hand is. Fingers crossed! 06 De oude website (BBC Willebroek) is terug beschikbaar (met o.a. het ‘Verleden’, de ‘Hall of Fame’ en een filmpje met het ‘Duvel-clublied’ op de pagina Fotoalbum) . Deze website kreeg een nieuw stek : https://basketwillebroek.be/bbcw. (Zie ook [Linken]. 12 De inrichting voor de finale Beker van België Dames werd toegekend aan Basket Willebroek. 06 Onze Dames A bouwen al aan de ploeg voor het volgend seizoen. De volgende speelsters bevestigden : klik hier. 01 Opgelet! De wedstrijd van de Heren A op 8 februari tegen Kangoeroes Pitzemburg Mechelen vangt aan om 19.30 uur.

MAART 2020

27 Dames A : nieuwe aanwinst : Glynis Verschueren (Forward - 1,73 m - 23 jaar). Heren A : Alain Buyle officieel bevestigd dat hij volgend seizoen de taak van hoofdcoach op zich zal nemen. 12 Info en richtlijnen betreffende het CORONAVIRUS COVID-19 vind je hier. 05 Een extra editie van de Basket Willebroek Nieuwsbrief is beschikbaar : klik hier. De nieuwsbrieven vind je voortaan ook onder [Info - Nieuwsbrieven]. 04 Een nieuwe Basket Willebroek Nieuwsbrief is beschikbaar : klik hier. 02 Voor het seizoen 2020-2021 van de Heren A blijven alvast : Bowie Lenaerts, Ruben Luyten, Theo Dilissen en Robin Haerbos. Verlaten de club : Yannick Corthals en Maxime Lievens. Als nieuwkomer noteren we Toly Kazakis (°16-04-1994), 2,04 m, 4-5 speler, komende van BBC Olympia Denderleeuw.

APRIL 2020

06 Fabio Van Laere en Martin Naumovski worden allebei toegevoegd aan de kern van Heren A. Ze komen ook allebei aan de bak bij de Heren B. 05 Nieuwe aanwinst Heren A : Richie Mudende - °1990 - Center - 2.02 m - komt van Royal IV Brussel. Welkom Richie ! (Foto : klik hier). Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden waarmee we momenteel te maken hebben, toch een dikke proficiat aan onze Heren C ! Als alles normaal verliep zouden onze boys vandaag na een knalseizoen de titel gepakt hebben in P3B Antwerpen. Het heeft helaas niet mogen zijn, maar een paar bakken virtuele Vedettjes zijn wel op hun plaats. CONGRATZ TEAM!! (Foto : klik hier).

MEI 2020

Geen nieuws

JUNI 2019

27 De voorlopige kalender van de juniors B, benjamins A en pupillen A staan op de website. 26 Info over de lidgelden voor de U8, U10, U12, U14, U16-U18 en U21 is te verkrijgen bij de Voorzitter Jeugd. 25 Met diepe droefheid moeten wij melden dat vorige week dinsdag Alex Rampelbergh, assistent coach bij onze Dames A en sinds jaren actief in onze club, op vakantie in Duitsland plots is overleden. Wij wensen zijn echtgenote Maria, zijn familie en vrienden alle sterkte toe in deze donkere dagen. Rust in vrede coach, we zullen je eeuwige vrolijkheid missen... (° 5 juni 1949) 21 De voorlopige kalender van de pupillen B Meisjes staat online. 20 De wedstrijd- en trainingsuren voor alle ploegen zijn vanaf nu te raadplegen. 17 De voorlopige kalenders van de landelijke juniors jongens en landelijke cadetten jongens staan online. (Worden dagelijks geüpdatet). 13 De voorlopige kalenders van de heren- en damesploegen staan online. (Worden dagelijks geüpdatet). 06 Reeksindeling Top Division Men 2B : Reeksindeling 1ste Landelijke Dames 1. RPC Anderlecht 1. Amon Jeugd Gentson 2. United Basket Woluwe 2. Avanti Dames Brugge 3. Point Chaud Sprimont Sprimont 3. Basket Willebroek 4. BC Belleflamme 4. BBC Houtem 5. RBC Esneux 5. BBC Sint-Katelijne-Waver 6. BC Mailleux Comblain 6. BC Cobras Schoten-Brasschaat 7. BC Ninane 7. Bent Merkschoenen Waregem 8. Basket Tongeren 8. Blue Cats Ieper 9. Hasselt BT 9. DBC Duopaint Osiris Aalst 10. Basket Willebroek 10. DBC Houthalen 11. Ecoconstruct Geel 11. Kangoeroes Pitzemburg Mechelen 12. Horticult Kontich Wolves 12. Kortrijk Spurs 13. Kangoeroes Pitzemburg Mechelen 13. Phantoms Basket Boom 14. SFS BBCA Neufchâteau 14. Wytewa Roeselare

JUNI 2020

Geen nieuws